diumenge, de juny 11, 2006

Bombers de Segona (Conrad Llauradó)

Sóc un aspirant a bomber voluntari del parc de Pinós. Des del 31 de gener de 2002 els meus companys i jo hem anat superant tots els requisits establerts per l’article 6.2 del Decret 68/2000,de 8 de febrer. Després de fer i aprovar el curs d’atenció sanitària immediata nivell II de 56 hores de durada (fetes els diumenges); després de fer el curs de formació bàsica per a Bombers voluntaris de 175 hores de durada (fetes en dissabtes i diumenges); després de moltes hores de guàrdia fetes al nostre parc i en parcs professionals, després d’intervenir en diferents sinistres (al Solsonès, a la Segarra, al Bages, a l’Anoia...). Després de tot això, ara resulta que som exclosos per no haver-nos assabentat a temps que al DOGC havia sortit publicat el decret “INT/643/2006, de 14 de març, de convocatòria del procés selectiu per a l'ingrés a la secció activa del cos de bombers voluntaris de la Generalitat de Catalunya (núm. de registre de convocatòria bv1/06)”.


A la pàgina d'Interior on normalment surten tots els concursos de bombers, esquadres forestals, etc... no va sortir la informació del concurs dels voluntaris (quan normalment a www.gencat.cat surten publicades totes les convocatòries d’aquest tipus). No vam gaudir del termini de 20 dies naturals perquè ningú ens va fer saber res fins passat el termini. I no vam ser els únics de quedar fora: molts altres parcs també van presentar la documentació fora de termini, fet que demostra que no va ser una badada nostra sinó que podem parlar d’error a l’hora de donar difusió a la convocatòria. Davant de la situació en que ens trobàvem, vam presentar recurs i igualment hem quedat exclosos, amb la sorpresa que molts dels altres que es trobaven com nosaltres han estat acceptats!

Ara aquest estiu, quan el sol apreti i els boscos cremin, sí que ens voldran per a anar a apagar focs o per a fer actuacions en accidents, perquè el foc i les víctimes no hi entenen de burocràcia.

Conrad Llauradó