dimarts, de juny 27, 2006

Davant d'una hipotètica requalificació del PP1, subsector B

Document entrat al Registre municipal i entregat en mà a l'Alcaldessa i als regidors de tots els grups municipals el dia 23 de juny de 2006:
"Posicionament del Grup Municipal de la CUP davant d’una hipotètica proposta de canvi de qualificació i/o d’usos de terrenys inclosos en el PP1, subsector B.

(Donar-ne còpia a la totalitat de membres de l’Ajuntament de Torà).

En relació a la possibilitat de requalificar part dels terrenys inclosos en el subsector b del PP1 de Torà, plantejada per escrit per primer cop (almenys que en tinguem constància) pel senyor Jaume Garrabou i la senyora Margarita Hernández en les seves al·legacions contra l’aprovació inicial de la modificació puntual del planejament del 15 d’octubre de 2004, des del nostre grup municipal volem manifestar el següent:

En tot moment hem defensat la desestimació d’aquestes al·legacions en els termes en que finalment (en la sessió plenària de 30 de maig de 2006) van desestimar-se, a proposta del nostre grup i del dels Independents per Torà: en base a la no relació entre la zona del PP1 amb la zona del nou polígon industrial (Camí de Palouet).

Consideràvem (i considerem) totalment deshonest aprofitar la condició de regidor per a bloquejar un projecte aprovat per amplíssima majoria i utilitzar aquesta paralització com a moneda de canvi per a forçar la requalificació o el canvi d’usos d’uns terrenys propietat d’aquest regidor.

S’ha manifestat que el regidor en qüestió té els mateixos drets que qualsevol altre veí o veïna del municipi. Hi estem totalment d’acord; té els mateixos drets: no en té ni un menys però tampoc ni un més.

Entre aquests drets hi ha el de plantejar modificacions de tipus urbanístic en funció dels seus legítims drets com a ciutadà del municipi.

L’Ajuntament té l’obligació d’estudiar i valorar si aquestes propostes de modificació, com les plantejades per qualsevol altre veí o veïna, són positives pel conjunt del planejament urbanístic del municipi (o en aquest cas de la vila de Torà).

És per això que entenem que, un cop desestimades les al·legacions i aprovada provisionalment la modificació puntual del planejament a la zona del Pla de Torà es pot estudiar qualsevol proposta de modificació que faci referència al PP1.

Entenem que davant qualsevol hipotètica proposta de requalificació dels terrenys propietat del senyor Jaume Garrabou, al subsector b del PP1, per a passar-los a la qualificació de sòl rústic, s’hauria de partir de les següents condicions, per tal de tenir el vist-i-plau de l’Ajuntament:

El senyor Jaume Garrabou hauria d’acceptar cedir voluntàriament a l’Ajuntament, per a vials, zona verda i/o els usos que a l’Ajuntament considerés més oportuns per a l’ordenament de la zona, la superfície equivalent a la cessió que obligatòriament hauria de fer en cas de que es desenvolupés el pla parcial tal i com està previst actualment. Això és una superfície al voltant dels 2650 m2.

El senyor Garrabou i la senyora Hernández haurien de donar garanties de no seguir, per la via contenciosa, la seva oposició al desenvolupament del Polígon industrial del Camí de Palouet.

La requalificació només afectaria als terrenys del senyor Garrabou. En cas contrari, si la requalificació (o alguna modificació del planejament com a conseqüència d’aquesta modificació) afectés a més persones hauria de tenir els vist-i-plau de la resta d’afectats i afectades. Així si en la proposta de requalificació s’hi inclogués la resta de terrenys inclosos en el subsector b del PP1 s’hauria de fer a petició del propietari d’aquests (Jaume Pla). De la mateixa manera, si un hipotètic canvi de qualificació i usos de terrenys inclosos en el subsector b del PP1 provoqués algun tipus de modificació del planejament del subsector a del PP1 o de la resta de zona industrial d’aquell polígon (com per exemple la modificació del traçat d’algun carrer) també caldria el vist-i-plau dels afectats.

La persona o persones interessades haurien de presentar un avantprojecte amb la proposta de modificació a l’Ajuntament.

Aquesta proposta de modificació s’hauria d’estudiar i debatre per part de tots els regidors (o d’una comissió d’urbanisme oficiosa formada per, almenys, un membre de cada grup municipal). Cal buscar el màxim consens entre els diferents grups municipals per a, més enllà d’aconseguir la majoria absoluta preceptiva, evitar posteriors recursos i al·legacions, si més no de part de membres del propi Ajuntament."